divendres, 25 de novembre del 2022

Calendari perpetu electrònic

Els calendaris que normalment es pengen a la paret són específics d’un any concret i, per tant, cada any n’hem d’aconseguir un de nou. Però Andrei Erdei ens proposa construir un calendari electrònic que ens serveixi per a qualsevol any.

Calendari

En aquest cas, ha optat per un sistema de visualització relativament senzill, ja que a cada casella només hi ha un LED NeoPixel que pot restar apagat o encès del color que convingui. Això dona lloc a un disseny relativament econòmic però cal trobar la manera que el dia de la setmana quedi situat en la posició que convingui. Ell ha resolt aquest tema d’una manera força enginyosa. La part frontal, on hi ha els nombres, té tretze columnes i en cada moment només s’encendran les set que convinguin i, a més, seran set de consecutives. Així serveix igual per a mesos en els quals el dia 1 caigui en qualsevol dia de la setmana.

Frontal

El dia actual, que indica amb un color diferent, l’obté a internet; a l’igual que la informació necessària per saber en què queia el dia 1. A partir d’aquesta informació, pinta de verd els dies d’entre setmana, en vermell els caps de setmana i en blau el dia actual.

Principi de funcionament

Podeu trobar les instruccions completes al web d’Instructables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada